Laxköttbullar
4 port. ca 30min
Ingredienser
500 gram laxfilé
|
||
1 st ägg
|
||
0,5 dl vispgrädde
|
||
1 msk söt senap
|
||
1 kruka(or) gräslök,
finskuren
|
||
salt och svartpeppar
|
||
smör att steka i
|
||
Yoghurtsås |
||
2 dl turkisk yoghurt,10%
|
||
1 msk pepparrot,
finriven
|
salt och svartpeppar
|
Tillagning
1. Blanda
yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
2. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
3. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.
4. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur eller potatis.
2. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
3. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme.
4. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar